عليرضا رازقي با اشاره به اينکه موزهها در ابتدا تنها فعاليتهاي نمايشگاهي انجام ميدادند، افزود: بازتاب اين نمايشگاهها منجر به ورود موزهها به رويکرد توصيفي شد و امروز جهان يک گام پيش رفته و برنامههاي تحليلي را همگام با نمايش آثار پيش رو دارد.
وي با بيان اينکه ورود منشور کوروش به ايران تنها به نمايش آن محدود نشد، ادامه داد: نشستهاي تخصصي که هر هفته با حضور استادان، دانشجويان، باستان شناسان و علاقمندان به تاريخچه اين مرز و بوم برگزار ميشود، از جمله فعاليتهاي تحليلي صورت گرفته در موزه ايران باستان به شمار ميآيد.
مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه با اشاره به اينکه زمان و انرژي بسياري براي سازماندهي مديريت و اجراي اين نمايشگاه صرف شده، گفت: تمديد مدت زمان حضور منشور کوروش در ايران ميتواند منجر به موفقيت دو چندان اين روند نمايشي، توصيفي و تحليلي شود.
وي تأکيد کرد: از آنجايي که رويکرد تحليلي و تخصصي با ديدن آغاز ميشود حضور منشور و گروههاي اجتماعي متخصص و غير متخصص درصدي از نزديکي به رويکرد تحليلي را فراهم کرده و اميدواريم با تمديد مدت زمان حضور منشور در ايران اين درصد افزايش يابد.
اين مقام مسوول در ادامه خواستار انجام پروژه آماري براي تعيين درصد افراد بازديد کننده منشور در يک جامعه آماري شد و افزود: نتايج اين آمار ميتواند مشخص کند که هنوز هم منشور بايد در ايران بماند تا افرادي که دوره نهفتگي را سپري ميکنند نيز به بازديد آن آيند.
وي يادآور شد: بسياري از دانشجويان از منشور بازديد کردهاند و برخي نيز در رابطه با منشور مطالبي را شنيدهاند اما هنوز از دوران نهفتگي خارج نشدهاند.
رازقي خاطر نشان کرد: حال که اين قشر از جامعه در حال برقراري ارتباط با منشور است نبايد اين فرصت از دانشجويان گرفته شود.
112/
انتهای پیام/